Domov  /  Nasveti  /  Lesene terase

Lesene terase

Lesene terase Leseno teraso lahko izdelate na več načinov. Pri načrtovanju lesene terase potrebujete čim več informacij. Dober nasvet vam lahko pomaga najti pravo in izvirno rešitev.
Iz česa naj bo:
Tikovina še vedno edina zagotavlja trajnost lesene terase in zaradi izjemne kakovosti tudi dolgoročno zadovoljstvo uporabnika, ipe in cumaru jo v določenih primerih lahko nadomestita.  Kakovost lesa je namreč odločilna za dolgotrajno uporabnost terase in za vaše zadovoljstvo. Najboljša je burmanska tikovina, trenutno je še naravnega izvora, dovolj stara, da vsebuje dovolj olja. Posebej izbrana in najboljša je tikovina kakovosti »navtičnega razreda«.
Zelo pomebna je tudi pritrditev podnic. Ker je les naraven material, se razteza in krči, odvisno od vremenskih pogojev. Kadar zgornjo letev neposredno privijemo na podložno letev, se velikokrat dogaja, da zaradi delovanja lesa vijake enostavno odstriže.
V izogib težavam pri ponovnem pritrjevanju, priporočamo uporabo distančne letve, ki omogoča, da se pritrdilni vijaki »gibljejo«.
Uporabimo lahko vijake: