Domov  /  Ral montaža  /  Nasveti o sistemu ral montaža

Montaža oken po sistemu RAL - Ral Montaža

Kaj pomeni montaža po RAL standardu?

Pri RAL montaža (SI- ZAG montaža) velja, da mora biti spoj med oknom in gradbenim elementom zatesnjen tako, da ustreza visokim zahtevam.
Od običajne vgradnje se razlikuje zaradi dodatne in učinkovitejše zatesnitve med okenskim okvirjem in steno. Zaradi tega ima okno enako zvočno izolirnost kot vstavljeno steklo, pri čemer je odločilen način tesnjenja in izbira materialov, s katerimi zatesnimo reže na zunanji in notranji strani. Vse stične površine med okvirom in okensko odprtino morajo biti ravne gladke, suhe in čiste ter brez prahu in maščob.
Da bi zagotovili primerne bivalne in delovne pogoje, želimo v stavbah porabiti čim manj energije. Dolgoročno pomeni zmanjšanje izgube  toplotne energije in prihranek pri ogrevanju. (tudi do 200 l/leto kurilnega olja- merjeno pri enodružinski hiši s 17 okenskimi odprtinami).

Poznamo dve vrsti vgradnje oken posistemu RAL
  • Postopek Ral montaža po sistemu iso3 ; Na notranji strani vgradimo tesnilni ISO-CONNECT Inside FD, ki ne prepušča vode in zraka. Na zunanji strani uporabimo ISO-CONNECT Outside FD, ter stike dodatno zatesnimo s silikonom, ki ima odprto celično strukturo. Vmesne prostore nato zapolnimo z montažno peno visoke gostote in manjšo ekspanzijo ali uporabimo termično in zvočno izolativen lepilni trak ISO-BLOCO HF

  • Postopek Ral montaža z ISO-BLOCO One. Kot novost uvajamo ISO-BLOCO One. Ta izolativni lepilni trak nadomesti tri različne materiale. Enostavno se ga prilepi na rob okna. Nato vstavimo okno v odprtino v steni in privijemo z vijaki ( lahko uporabimo tudi tako imenovane turbo vijake - ki jih tudi nudimo v našem programu ).


Prednosti:
  • Enostavna montaža
  • Prihranek na času
  • vodni stolpec sega čez 1.000 Pa (900 Pa = veter z dežjem dosega hitrost 140 km/h)
  • ekspanziven material, ki se prilagaja odprtini v steni (nepravilnost gradnje, raztezanje materiala glede na temperaturne razlike)
  • Preprečuje vdor vode
  • Paronepropusten
  • termo in zvočno izolativen
  • primeren za vgradnjo v nizkoenergetske in pasivne hiše


Postopek ral montaža z ISO BLOCO One je enostaven. Če pa proizvajate okna pa lahko trak nalepite že med samo izdelavo okna v proizvodnji, za ta namen imamo v programu ISO BLOCO One Control, ki ima iste lastnosti kot ISO BLOCO One, samo da je obdelan na zunanji strani, da prepreči takojšnjo ekspanzijo.

Vsi trakovi so UV obstojni in zdravju ter okolju neškodljivi.Izdelki za montažo po smernicah Ral montaža.